Over mij

In 2018 gebeurde er iets waardoor mijn leven compleet veranderde. Ik besloot dat het tijd was om op zoek te gaan naar mijn passie. Ik leerde naar mijn hart te luisteren tijdens verschillende therapie- en coachtrajecten en vol overtuiging te kiezen voor het ondernemerschap. Het is mijn missie om zoveel mogelijk jonge vrouwen te helpen om goed voor zichzelf te leren zorgen.

zichtbaar kwetsbaar

Mijn burnout leerde mij dat ik eindelijk echt voor mezelf mocht kiezen

Na een onrustige jeugd waarin ik al op mijn 5e mijn vader verloor en opgroeide met een zieke moeder, werd ik al vroeg geconfronteerd met verlies en uitdagingen in het leven. Op jonge leeftijd leerde ik omgaan met allerlei verantwoordelijkheden die niet passend zijn bij die levensfase. Het resulteerde in vroeg op eigen benen staan en veel belangrijke keuzes maken vanuit een continue overlevingsstand.

 

Toch lukte het lange tijd met mijn positiviteit en doorzettingsvermogen om iets moois van het leven te maken. Studeren, een relatie, m’n eerste baan. Totdat het in 2018 helemaal mis ging. Ik belandde in een zware burnout waarbij ik maandenlang niks meer kon. Opstaan, eten maken, douchen, het was vaak allemaal te vermoeiend. Het heeft twee jaar geduurd om te herstellen en te beseffen, dit moet anders. Ik las heel veel boeken, volgde intensieve therapie trajecten, bezocht events en werd gecoached. Toen mijn dierbare opa in 2019 overleed tijdens mijn herstelproces, die voor mij als een vader was en altijd in mij geloofde, wist ik het helemaal zeker. Ik besloot opnieuw te beginnen en mezelf voortaan op nummer 1 te zetten.

Mijn vader zei altijd ‘later wil ik dit ’’….’’. Voor hem kwam er geen later. Dat heeft mij sinds mijn burnout nog meer doen beseffen dat het leven NU is. Dat je jezelf mag toestaan om goed voor jezelf te zorgen en volop voor je dromen te gaan!’

zichtbaar kwetsbaar

Van leven naar de verwachtingen van anderen naar voor mezelf kiezen

Ik werkte al jaren als coach voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit deed ik in loondienst. Al voordat ik uitviel met mijn burnout voelde ik, dit is het niet helemaal voor mij. Ik wil meer. Ik wil meer impact maken in de wereld en voor een andere doelgroep.

Tijdens mijn re-integratie stelde ik mijzelf steeds vaker de volgende vraag. ‘Wat nou als ik ooit voor mezelf begin, kan leven en werken naar mijn eigen voorwaarden? Zodat ik echt doe waar ik energie van krijg?’. Al snel kwam ik via Instagram in contact met een hoop vrouwelijke ondernemers die ik hun hart zag volgen. Direct wist ik ‘dat wil ik ook!’.

En zo geschiedde. Ik besefte me in het gesprek met een van mijn coaches dat ik enorm veel te bieden heb. Ze vertelde mij dat de enige zekerheid in het leven de relatie met jezelf is en dat ik trots mocht zijn op wie ik ben. De knop ging om en mijn vuur ging steeds harder branden.

Van goed voor jezelf zorgen een prioriteit maken

Let’s be honest; het was een bumpy ride kan ik wel zeggen. Alle ups and downs hebben me wel gebracht waar ik nu sta. En wauw, wat ben ik daar trots op. Ik leef dichterbij mezelf dan ooit tevoren. Naar mijn eigen voorwaarden. En dat gun ik jou ook.

Het is dan ook mijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk jonge vrouwen te leren dat ze goed voor zichzelf mogen zorgen. Dat er absoluut niks egoïstisch is aan je grenzen aangeven, tijd voor jezelf nemen en de dingen te doen waar jij blij van wordt. Dat je energie krijgt van de mensen om je heen, het werk wat je doet en de dromen die je hebt. Kortom, dicht bij jezelf leven. Ik geloof erin dat de wereld er een stuk fijner en mooier van wordt als jij jezelf toestaat om je eigen pad te bewandelen. Dat wanneer iedereen in de eerste plaats goed voor zichzelf leert zorgen en zichzelf echt kent, er een stuk minder burnouts en stress zouden zijn. Ik wil je laten zien dat het kan. Als ik het namelijk kan, kan jij het ook.

Ik kwam tot de conclusie dat als ik maar bleef doen wat ‘goed’ was, ik mijn leven zou leiden volgens de regels van anderen en niet die van mezelf. Ik wilde geen leven meer leiden dat niet van mij was.

Glennon Doyle

Blij zijn met het leven dat echt bij jou past ​

Ik weet nog goed dat ik zelf aan het begin van mijn burnout huilend van paniek in de supermarkt stond omdat alle bananen groen waren. Al mijn energie reserves waren op en ik kon werkelijks niks meer hebben. Ga ik zo door of ga ik het drastisch anders doen? Ik had weinig keus want ik stortte zowel fysiek als mentaal compleet in. Hallo burnout. Dat was het moment waarop ik mijn leven vanaf de grond weer zou gaan opbouwen. Maar dit keer op mijn voorwaarden. Volledig voor mezelf kiezen door al mijn focus te leggen op herstel en van daaruit een nieuw leven op te bouwen, is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Het is mij gelukt om rust en ontspanning de basis te laten worden van mijn leven. Ik geniet nu van de mooie dingen die op mijn pad komen en vier het leven volop. Ik weet dat dat voor jou ook mogelijk is.
zichtbaar kwetsbaar

Na zo’n intens verhaal is het nu tijd voor iets luchtigers!

Ik ben namelijk een echte optimist en levensgenieter. Iedere dag voel ik de diepe liefde voor het leven en al het moois wat daarbij hoort. Mijn motto is dan ook; vier het leven!

Ik ben dol op lekker eten, een echte Bourgondiër. Je kunt mij oprecht wakker maken voor sushi, oesters, kaas of pastéis de nata.

Ik zing en dans graag. Zowel in m’n eentje als in het openbaar.

Ik ben een echt ochtendmens, altijd al geweest. Zodra mijn wekker gaat (oke meestal ben ik daarvoor dus al wakker), ga ik mijn bed uit en ben oprecht direct aan.

Ik noemde net al even pastéis de nata, een lekkernij afkomstig uit Portugal. Dat is namelijk mijn favoriete vakantieland en dan met name Lissabon. Sinds ik daar in 2013 voor het eerst ben geweest, kom ik er ieder jaar en voelt het als een tweede thuis.

Een van mijn dromen is op een dag een eigen hond te hebben.

Ik ben heel graag alleen, als introvert heb ik veel tijd voor mezelf nodig om op te laden van prikkels.

Ik vind het ook heerlijk om met anderen te zijn. Ik ben erg gek op al mijn lieve vriendinnen die ik graag de oren van de kop klets.

Ik houd ontzettend van wandelen en lezen. Ook vind ik podcasts een van de beste uitvindingen die er zijn.

Je ziet mij vaak buiten in de natuur.

Ik vind mezelf mooier worden als ik ouder word, i love lachrimpels.

Nu ben ik heel benieuwd, wie ben jij?

Super tof dat je tot hier over mij hebt gelezen! Je hebt nu een goed beeld van wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik voor sta als coach. Ik ben nu ontzettend nieuwsgierig naar jou! Deel je met me wat jouw verhaal is? Hoe zorg jij voor jezelf? Welke uitdagingen kom je tegen in jouw leven en wat zijn je dromen?

Voel je dat ik iets voor je zou kunnen betekenen? Wil je leren hoe je goed voor jezelf zorgt, je grenzen aangeeft en tijd voor jezelf neemt? Begint het idee van mogen genieten van je leven al te kriebelen?

Neem dan via onderstaand formulier contact met me op. Ik reageer binnen 24 uur op je bericht. Ik kijk er naar uit om je te leren kennen!

'The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams'

Oprah Winfrey

Scroll naar top